

I dag åbner vi den 13. låge i bloggens julekalender.
Årets virtuelle julekalender indholder en blanding af opskrifter, inspiration og info på alt fra lækre retter, snacks og knas (både salt, sødt og surt) til sundhedsrelevante tips, som du kan gøre brug af i julemåneden.
Bag 13. decembers låge gemmer sig opskriften på appelsinsalat med rucola, granatæblekerner, hasselnødder og græskarkerner.
En super lækker og frisk salat, der passer rigtig godt til fjerkræ, laks og fast hvid fisk samt bælgfrugter (prøv fx at vende nykogte, stadig varme, kikærter i salatdressingen og fordele dem over salaten).
Salaten er (decideret) formidabel til and og den vil gøre sig godt som indslag til julemiddagen, hvis du gerne vil supplere med noget lidt anderledes, hvor nogle af vinterens lækre frugter anvendes.
Vidste du?
Granatæbler er super sunde bl.a. pga. deres høje indhold af antioxidanter og plantestoffer. Granatæbler er generelt sunde at indtage, men særligt også for hjerte og kredsløb, da det bl.a. har vist sig, at granatæblesaft fremmer et sundt blodtryk. Vil du gerne forebygge højt blodtryk eller sænke dit blodtryk naturligt, kan granatæbler (og deres saft) altså være værd at inkludere i din daglige kost.
Vil du gerne have flere juleopskrifter uden gluten, mælk og hvidt sukker?
Du finder over 65 mundvandsdryppende juleopskrifter i eBogen ‘Julens bedste opskrifter på bagværk, konfekt og knas’. Du sparer 60% lige nu og får bogen til kun kr. 50! Du kan læse mere om bogen, opskrifter og praktisk lige her
Tilbehør til 4 personer
200g baby rucolasalat eller andre spæde salatblade (rucola bidrager dog med et lækkert ‘pebret’ pift)
4 store appelsiner
1 stort granatæble
50-100g rødløg
40g hasselnødder
40g græskarkerner
Dressing af mild olivenolie, æblecidereddike, tørret oregano, Himalayasalt og sort peber
1. Hak hasselnødderne groft og rist dem på en tør pande over middel varme, til de begynder at tage farve, knitre og dufte aromatisk. Hæld nødderne op i en skål, når de er klar.
2. Rist græskarkernerne på en tør pande over middel varme, til de begynder at tage farve, knitre og dufte aromatisk. Hæld kernerne op til hasselnødderne, når de er klar.
3. Fileter appelsinerne – skær top og bund af og stil appelsinerne op. Brug en skarp kniv til at skære skrællen af appelsinerne – skær oppefra og ned hele vejen rundt.
4. Skær de fileterede appelsiner i max ½ cm tykke skiver – gerne lidt tyndere.
5. Åbn granatæblet og slå kernerne ud – for intakte (og ikke smattede) kerner vil jeg anbefale denne metode.
6. Pil rødløget og skær det i tynde ringe eller strimler.
7. Pisk en dressing af olivenolie, æblecidereddike, tørret oregano, Himalayasalt og sort peber sammen i en skål.
8. Anret salaten på et fad – start med en bund af rucolasalat, dryp med dressing, dernæst arrangeres appelsinerne, dryp med dressing, fordel rødløg, granatæblekerner, hasselnødder og græskarkerner over salaten.
Følg med i morgen d. 14. december for flere julelækkerier (…og husk at tjekke ‘Julens bedste opskrifter på bagværk, konfekt og knas‘ – du sparer 60% lige nu og får eBogen til bare en flad 50’er!).
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.