

Daddelkugler med smag af æbletærte!
Helt. Vildt. Lækre.
Faktisk nogle af de bedste daddelkugler, jeg nogensinde har lavet!
Spis kuglerne som sund dessert, som erstatning for eftermiddagskagen, som snack eller brug dem som overraskelse i madpakken – de kan faktisk spises på alle tider af døgnet (så er du advaret…)
TIP! I opskriften bruger jeg daddelmasse. Daddelmasse består af sammenblendede dadler og sælges typisk i 1 kgs blokke hos din lokale grønthandler – super nemt at anvende, da det i princippet bare kan æltes sammen med øvrige ingredienser i hånden og også smart, hvis din foodprocessor/blender ikke er så glad for at blende hele dadler.
Vil du have endnu flere gluten-, mejeri og hvidt sukkerfrie opskrifter?
Jeg har samlet 7 års materiale (104 ugers madplaner, 28 eBøger og en masse opskrifter på søde sager) i en Facebookgruppe. Du kan købe evighedsadgang til 1000+ opskrifter for bare 250 kroner! Læs mere her
Indlægget indeholder affiliatelinks
Til ca. 20 stk.
150g daddelmasse (du kan bruge samme mængde udstenede – gerne bløde á la Medjool – dadler)
125g mandler (jeg brugte en rest blancherede hakkede mandler, men almindelige ‘rå’ kan også bruges)
100g tørrede æbletern
100g creamy mandelsmør
Saft af 1/4 citron
2 tsk. kokosolie uden smag
1½-2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
2 knsp. Himalayasalt
1. Start med at blende mandlerne til et rimeligt fint mel i en foodprocessor eller stærk blender (hvis du bruger hele mandler).
2. Tilsæt alle øvrige ingredienser og blend ingredienserne sammen til en formbar dej.
3. Smag til og form dejen til små mundrette kugler.
4. De færdige bites kan opbevares ca. 7-10 dage på køl i en lukket beholder eller fryses ned for længere holdbarhed.
Vil du have endnu flere gluten-, mejeri og hvidt sukkerfrie opskrifter?
Jeg har samlet 7 års materiale (104 ugers madplaner, 28 eBøger og en masse opskrifter på søde sager) i en Facebookgruppe. Du kan købe evighedsadgang til 1000+ opskrifter for bare 250 kroner! Læs mere her
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.