

Hvis du gerne vil lave lidt spas og løjer til Halloween på tirsdag, men ikke gider at fylde dig med hvinende søde kager og slik (som primært bare består af sukker og e-numre), så prøv denne uhyggeligt (a haha ha) lækre brownie.
Brownien er kompakt og klæg og smelter på tungen i en stor chokoladelykkelig fryd – den smager simpelthen så fantastisk og hvis du er vild med chokolade, er den et absolut must!
Hvis du ikke er til Halloween, udstiksforme og dekoration, så er kagen selvfølgelig ligeså fantastisk, spist i helt almindelige firkantede stykker på alle andre tidspunkter af året. Du behøver hverken at stikke ud i (u)hyggelige former eller at dekorere med sukkerfri ‘glasur’ – det er fuldstændigt valgfrit, men altså en mulighed.
Jeg er personligt gået all in.
I Canada er Halloween også en LIDT (som i meget!) større begivenhed end i DK og jeg har ladet mig rive med.
Det inkluderer – udover kisteformede browniestykker – også oppyntning af hoveddør og indgangsparti og uddeling af vanvittige mængder slik på tirsdag (jeg har sløjfet min egen udklædning – det føles alligevel lidt underligt, når man ikke har nogen børn…) – men ellers er jeg helt med på beatet!
Hvis du gerne vil have flere ‘sjove’ (det bliver DØDsjovt – ok, jeg stopper nu) Halloween opskrifter, så hold øje på bloggen de kommende dag – jeg kommer til at poste lidt af hvert og både salt og sødt.
OBS! Hvis du beslutter dig for at ‘stikke ud’ (det kan i øvrigt også være i små fine blomster, som pyntes med bær), så husk endelig at gemme kageresterne. Dem kan du fx bruge til at lave træstammer eller romkugler.
Til 1 fad á ca. 18 x 18 cm (nok til 8-12 personer afhængigt af størrelse på udstiksforme mv.)
200g mørk chokolade
125g klaret smør eller ghee
3 æg
200g kokospalmesukker
125g mandelmel
50g kakaopulver
1 tsk. vanillepulver
½ tsk. fint havsalt
Sukkerfri ‘glasur’ til dekoration (valgfrit)
1. Kombiner chokolade og klaret smør i en kasserolle og smelt ingredienserne sammen over lav varme.
2. Rør den smeltede chokolade- og smørmasse godt sammen til en helt glat, ensartet og fed creme.
3. Pisk æg og kokospalmesukker lyst og luftigt i en skål.
4. Pisk forsat i æggemassen og tilsæt langsomt chokoladecremen.
5. Når de våde ingredienser er arbejdet sammen til en ensartet masse, tilsættes de tørre ingredienser.
6. Rør dejen godt sammen – den skal være godt sej.
7. Fordel dejen i et bagepapirsbeklædt ovnfast fad á ca. 18 x 18 cm.
8. Bag kagen i en forvarmet ovn på 160C i ca. 45 minutter.
9. Lad kagen køle af ved stuetemperatur og sæt den efterfølgende på køl i min. 6 timer eller indtil den har sat sig og er blevet kompakt og hård.
10. Stik brownien ud i ønskede former – eller skær den ud i små firkanter – og pynt evt. med sukkerfri ‘glasur’.
11. Brownien kan holde sig en uges tid på køl i en lukket beholder (dette er en teoretisk betragtning, i praksis er kagen nok væk længe før) eller den kan fryses ned for en holdbarhed på flere måneder.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.