

Denne sukkerfri ‘glasur’ kan stort set bruges, som du ellers ville have brugt almindelig ‘flormelis+vand’-glasur.
Jeg skriver ‘glasur’, da glasur egentligt betegner et sukkerovertræk. Denne ‘glasur’ indeholder slet ikke sukker og opfører sig da også lidt anderledes end den sædvanlige sukkerglasur – så jeg tænkte, at ‘glasur’ var et passende navn.
‘Glasuren’ laves af kokossmør, kokosmælk og kokosolie.
Jeg har tidligere lavet ‘glasuren’ med lidt honning, men da ‘glasuren’ ofte parres med i forvejen søde ting (som fx kage eller frugt), synes jeg egentligt ikke, at det er nødvendigt at tilsætte ekstra sødme.
‘Glasuren’ kan bruges til at lave øjne til dekoration af fx:
– cookies og kager
– marcipankonfekt
– chokoladepleskner
– æblemonstre
– sjove madder og grøntsager i madpakken
‘Glasuren’ kan også bruges til at skrive med (se fx hvordan jeg har brugt den som dekoration på ‘Glutenfri brownie – Halloween style‘) og den kan også anvendes i fx hjemmelavet chokolade (tænk fx swirl med smeltet mørk chokolade) og lignende.
‘Glasuren’ kan selvfølgelig også anvendes som glasur på diverse kager og cookies, men husk på, at den ikke er sød i smagen og, at den smelter hurtigere end normal glasur.
Til 1 portion ‘glasur’ – fx til maaaaange øjne
100g kokossmør
100g kokosmælk – den fede, faste del fra en dåse kokosmælk (bestående kun af kokos og vand), som har stået på køl
25g kokosolie
1-2 spsk. vand, hvis konsistensen skal justeres og ‘glasuren’ røres blank
1. Kombiner kokossmør, kokosmælk og kokosolie i en kasserolle og varm ingredienserne op over laveste varme og hyppig omrøring – kokossmør brænder meget nemt på, så vær virkeligt opmærksom på varmen.
2. Når ingredienserne er smeltede sammen til en fed creme, kan du vurdere, om du vil spæde til med lidt vand – vand gør ‘glasuren’ mere blank.
3. Kom gerne ‘glasuren’ op i en sprøjtepose, da den på den måde er nemmere at styre (alternativt kan du placere med en teske). Hvis ‘glasuren’ virker meget flydende, kan du lægge posen på frost et par minutter.
4. Klip et lille hul i posen og sprøjt små øjne (eller hvad du ellers ønsker) ud på en bagepapirsbeklædt tallerken eller et skærebræt – eller sprøjt ‘glasuren’ direkte på afkølede kager og bagværk.
5. Sæt øjne/bagværk på køl, indtil ‘glasuren’ er helt stivnet.
6. Har du lavet øjne, som du vil dekorere med en mørk plet i midten, så smelt lidt mørk chokolade og brug en tandstik eller en tændstik til at placere chokoladen.
7. Opbevar de færdige øjne i en lukket beholder på køl (fx en kagedåse), hvor holdbarheden vil være meget lang.
8. Vær opmærksom på, at kokosolie og kokosfedt generelt smelter omkring 24C – øjne, mønstre osv. kan altså ikke tåle at blive udsat for høj varme (eller et meget varmt indeklima), uden at de smelter.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.