

Som alternativ til bacon er sprødtstegt kyllingeskind aka. kyllingeknas fantastisk!
Det er salt, fedt og har en knasfaktor på ca. 1000 = kyllingeknas er et fremragende alternativ som drys og tilføjelse, hvor du ellers ville have brugt sprødstegt bacon.
Spørg hos slagteren om de har noget kyllingeskind, som du kan få (eller købe billigt) eller saml selv råt skind sammen fra hele kyllinger, lår, osv. og opbevar det i en pose i fryseren, indtil du har nok.
Jeg sprødstegte mit kyllingeskind i ovnen efter at have smeltet fedt af en større portion skind i min slowcooker (kyllingefedt er umådeligt lækkert at lave mad i og slet ikke så dominerende i smagen som andefedt).
Det er imidlertid en noget længere proces (og bør kun gøres, når man har meget skind at arbejde med) så for nemheds skyld beskriver jeg nedenfor en lidt nemmere metode, hvor skindet blot steges i ovn.
Kan du ikke få fat i kyllingeskind, kan 100-150g bacon af god kvalitet steges og anvendes i stedet (Bækvang sælger fx en fantastisk lækker økologisk oksebacon!)
Og hvis vi i øvrigt lige skal snakke om andet end kyllingeskind inden vi når til opskriften, så vil jeg anbefale knoldselleri som alternativ til den almindelige kartoffel i ‘Kartoffel-porresuppe’. Ikke, at der er noget galt med Mr. Potato – den smager også skønt – men knoldselleri er ofte en lidt overset grøntsag, som mange i øvrigt ikke rigtig bryder sig om (da den smager for kraftigt af ja – knoldselleri!). Tilberedt som her og blendet i en suppe med bl.a. kokosmælk, der bliver sellerismagen meget mild og utrolig lækker – oplagt til sellerikræsne børn og voksne, som måske ellers ikke ville få spist den sunde rodfrugt.
Til 2 personer
Selleri-porresuppe
500g knoldselleri, renset vægt
400g porre, renset vægt
4 dl kyllingefond eller grøntsagsbouillon
1 ds. kokosmælk á 400 ml
Smag til med Himalayasalt, sort peber og citronsaft
Olivenolie til stegning
Kyllingeknas
200g kyllingeskind
Himalayasalt
I øvrigt
½ potte frisk bredbladet persille
Selleri-porresuppe
1. Rens og skræl knoldselleriet og skær det i tern – jo mindre tern, jo kortere kogetid.
2. Rens porrene og skær dem i tynde skiver.
3. Start med at svitse porrene af olivenolie.
4. Tilsæt selleriternene og lad dem stege med et par minutter.
5. Tilsæt kyllingefond og kokosmælk og lad grøntsagerne simres møre under et tippet låg.
6. Når grøntsagerne er bløde og møre, blendes suppen glat og cremet med en stavblender.
7. Smag suppen til med Himalayasalt, sort peber og citronsaft.
Kyllingeknas
1. Gå kyllingeskindet efter for eventuelle kød- og benrester – fjern alt, der ikke er skind eller fedt.
2. Skær eller klip kyllingeskindet i mindre bidder – gerne á ca. 3 x 3 cm eller lignende.
3. Læg skindstykkerne på en bagepapirsbeklædt bageplade og salt dem gavmildt.
4. Rist kyllingeskindet i en forvarmet ovn på 175C i ca. 20-30 minutter eller indtil skindstykkerne er lysebrune og sprøde.
5. TIP! Hvis skindet taber meget fedt undervejs, kan det være en god idé at fjerne det meste (brug en spiseske og gem fedtet!). Vend desuden rundt i skindet jævnligt for det sprødeste resultat.
Retten samles
1. Hak den bredbladede persille fint.
2. Top selleri-porresuppen med kyllingeknas og finthakket persille.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.