

Det er ikke kun bananer, der er geniale til at lave cremede ’frugtis’ med – avocado kan også gøre tricket!
Der er flere fordele ved at bruge avocado – det smager fx ikke af banan (ja, den er god nok – men værd at nævne som styrke, da det jo ikke er alle, der bryder sig om bananer) og så tilfører avocodao en masse sunde fedtstoffer, som banan ikke gør – det er det rene guf for vore celler!
Her er avocado kombineret med jordbær og lime og resultatet er en fløjlsblød og cremet syrlig-sød is – NAM!
Hvis du i øvrigt gerne vil læse mere om avocado og hvorfor frugten er så sund (ja, det er faktisk en frugt) – så kan du læse mere her (du får i øvrigt også mit livsændrende tip til, hvordan du opbevarer modne avocado, så du rent faktisk når at få dem spist inden de bliver dårlige (…men altså samtidigt ikke skal spise dem alle sammen på samme tid)).
TIP! Alle frosne bær og frugter kan bruges som erstatning for de frosne jordbær (brug samme mængde).
OBS! Om frosne bær
Personligt koger jeg ikke frosne bær, inden jeg bruger dem i smoothies, is osv. Om du vil følge myndighedernes anbefaling om at koge (skoldning er ikke nok) frosne bær i 1 minut inden de anvendes i opskrifter på smoothies, is osv. er naturligvis helt op til dig. I opskrifter som denne vil lune/slatne bær ikke fungere. Hvis du ønsker at koge bærrene inden brug, skal de fryses ned igen – isterningbakker er smarte til formålet. Frosne økologiske – og/eller gerne danske – bær er formentlig det sikreste valg, hvis du ikke ønsker at koge dine bær inden indtag.
Du kan også selv fryse friske bær ned til brug i smoothie- og isopskrifter.
Til 2 personer
400g frosne jordbær
100g moden og cremet avocado (vægt uden skræl og sten – svarer til 1 mellemstor avocado)
Saften af 1 stor lime
Et nip Himalayasalt og evt. lidt ahornsirup eller daddelpasta (blend dadler med vand)
Frysetørret jordbær til drys
1. Halver avocadoen og fjern stenen.
2. Skrab kødet ud af skallen med en spiseske.
3. Kombiner frosne jordbær, avocado, limesaft, Himalayasalt og evt. lidt sødemiddel i en foodprocessor eller stærk blender og kør, til du har en cremet ismasse uden klumper.
4. Smag isen til.
5. Anret isen med det samme og drys med lidt frysetørrede jordbær.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.