

Er det overhovedet muligt at lave en anstændig fastelavnsbolle uden gluten og mælk?
JA! Man kan sagtens sætte tænderne i en lækker fastelavnsbolle, selvom man fx undgår eller prøver at begrænse gluten og mælk.
Der er i dette tilfælde ikke tale om en af de sædvanlige wienerbrødstype-baserede boller, men det betyder absolut ikke, at fastelavnsbollerne er mindre lækre.
Bollerne er lavet med udgangspunkt i min opskrift på mandelvafler – en opskrift der, modereret lidt, også fungerer rigtig godt som boller.
Fastelavnsbollerne har en blød krumme og en lækker mild smag af mandler – et perfekt match til det syrlig-søde hindbærskum og den mørke chokolade.
Løber dine tænder også i vand nu? Mine gør (igen igen)…
Til 4 fastelavnsboller
Boller
150g mandelmel
10g FiberHUSK
4 æggehvider
40g ahornsirup
2 knsp. Himalayasalt
Klaret smør eller kokosolie uden smag, smeltet
Hindbærskum
1 portion kokosskum (af 1 ds. kokosmælk á 400 ml) smagt til med vanille og ahornsirup – sådan laver du kokosskum
100g hindbær – friske eller optøede (hvis du ikke vil bruge rå optøede bær, så anvend hellere friske)
Toppings
100g mørk chokolade
Frysetørrede hindbær
Boller
1. Pisk hviderne stive.
2. Pisk Himalayasalt og ahornsirup ind i hviderne.
3. Bland mandelmel og FiberHUSK sammen i en skål.
4. Vend melblandingen i hviderne.
5. Lad dejen stå et par minutter og vend grundigt rundt i dejen en sidste gang.
6. Dejen kan bages på en bagepapirsbeklædt bageplade, men jeg foretrækker at bage bollerne i små runde forme (jeg anvender foliebakker) med en diameter på ca. 11 cm – det holder bedre på formen af bollerne.
7. Smør forme/foliebakker med lidt smeltet klaret smør eller kokosolie og fordel dejen i formene.
8. Glat bollernes overflade med bagsiden af en spiseske.
9. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 160C i ca. 20 minutter.
10. Lad bollerne køle let af inden de tages ud af formene og lad dem køle helt af, inden de fyldes med skum.
Hindbærskum
1. Lav en portion kokosskum (sådan laver du kokosskum) og smag den til med vanille og ahornsirup.
2. Mos de friske eller optøede hindbær let og vend dem i kokosskummet.
Toppings
1. Smelt den mørke chokolade over meget lav varme i en kasserolle eller alternativt over vandbad.
Bollerne samles
1. Skær de helt afkølede boller over i to halvdele.
2. Fordel den færdigrørte hindbærskum på ’underbollerne’ og læg forsigtigt ’overbollerne’ ovenpå.
3. Dekorer bollerne med smeltet mørk chokolade og drys med frysetørrede hindbær.
4. Nyd straks!
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.