

I dag åbner vi den 8. låge i bloggens julekalender.
Årets virtuelle julekalender indholder en blanding af opskrifter, inspiration og info på alt fra lækre retter, snacks og knas (både salt, sødt og surt) til sundhedsrelevante tips, som du kan gøre brug af i julemåneden.
Bag 8. decembers låge gemmer sig opskriften på julekage med marcipanovertræk.
Kagen er fyldt med tørret frugt og lækre krydderier og smager af ren julefryd!
Kagen er lavet med inspiration fra de engelske julekager, der dryppes med alkohol over flere uger eller måneder, inden de spises. Denne kage dryppes dog med chaisirup i stedet for alkohol og skal kun trække en uges tid, inden den er klar til spisning.
Server kagen til hyggelige sammenkomster med familier og venner eller sæt den på bordet juleaften, som alternativ til risalamanden.
Uanset hvordan og hvorledes (og hvornår), så må du love mig, at julekagen kommer på bordet minimum en gang i løbet af december. Jeg synes i hvert fald selv, at kagen er så god, at den nu er blevet en tilbagevendende tradition – måske du også skal starte en ny tradition for julemåneden i år?
TIP! Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang. Kagen er ikke svær at lave, men den er lidt omfattende. Overblik fra start gør processen meget nemmere og om en uges tid, kan du have den lækreste julekage på bordet!
Vil du gerne have flere juleopskrifter uden gluten, mælk og hvidt sukker?
Du finder over 65 mundvandsdryppende juleopskrifter i eBogen ‘Julens bedste opskrifter på bagværk, konfekt og knas’. Du sparer 60% lige nu og får bogen til kun kr. 50! Du kan læse mere om bogen, opskrifter og praktisk lige her
Til 1 springform – nok til 12-16 personer (små stykker)
½ kg tørret frugt fx lige dele: rosiner, grønne rosiner (grønne – ikke svovlede gule rosiner), korender, tørret æble og tørret mango
3½ dl chai urtete (du finder opskriften her)
125g klaret smør, blødgjort
125g kokospalmesukker
125g mandelmel
1 spsk. Blackstrap Molasses sirup
2 æg
¼ tsk. stødt allehånde
¼ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødt muskat
¼ tsk. havsalt
1/8 tsk. stødt hvid eller sort peber
200g hjemmelavet marcipan
1. Bland de tørrede frugter sammen (hvis tørret æble og mango er i større stykker, klippes de i mindre stykker på størrelse med rosinerne).
2. Overhæld de tørrede frugter med 3½ dl chai te og lad frugterne trække i teen indtil de har ’drukket’ næsten det hele. Det tager typisk 30-60 minutter. Vend rundt i frugterne et par gange undervejs.
3. Pisk klaret smør og kokospalmesukker sammen til det er lyst og luftigt.
4. Tilsæt æg, Blackstrap Molasses sirup og krydderierne.
5. Vend de tørrede frugter (og eventuelle rester af iblødsætningsteen) i dejen.
6. Vend til sidst mandelmelet i dejen.
7. Hæld dejen op i en bagepapirsbeklædt springform.
8. Bag kagen i en forvarmet ovn på 150C i ca. 2½ time.
9. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen.
10. Pak kagen omhyggeligt ind i bagepapir og læg den ned i en kagedåse eller en plastikbøtte.
11. Opbevar kagen på køl.
12. Kagen kan spises når som helst, men bliver bedre af at trække lidt (gerne en uges tid) og blive dryppet med sirup.
13. Dryp kagen med lidt chaisirup hver eller hveranden dag (1-2 spsk. pr. gang) (du finder opskriften på chaisirup her).
14. Sørg for at pakke kagen omhyggeligt ind efter hver ’sirupsdrypning’.
15. Når kagen er klar til servering, pakkes den ind i et tyndt lag marcipan.
16. Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og vend marcipanen udover kagen.
17. Sørg for at marcipanen ligger tæt ind til kagen hele vejen rundt.
18. Kagen er nu klar til servering! Rester af kagen kan gemmes på køl (pakket omhyggeligt ind) i en uges tid eller længere.
Følg med i morgen d. 9. december for flere julelækkerier (…og husk at tjekke ‘Julens bedste opskrifter på bagværk, konfekt og knas‘ – du sparer 60% lige nu og får eBogen til bare en flad 50’er!).
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.