

Knasende sprødt knækbrød helt uden mel – det er SÅ lækkert!
I stedet for mel indeholder knækbrødet en masse frø og kerner, som bindes sammen af æg og hørfrøslim (hvis du – ligesom mig – ikke bryder dig om brune hørfrø pga. deres ‘græsagtige’ smag, så prøv gule hørfrø i stedet. De er mere milde og nøddeagtige i smagen og jeg bruger dem altid i stedet for almindelige brune hørfrø).
Top knækbrødet med smør og/eller pålæg eller bræk det i mindre bidder og brug det til at dyppe i fx hummus, pesto, tapenade, osv.
TIP! Der er æg i denne opskrift – leder du efter en opskrift på sprødt kerneknækbrød uden æg, så prøv ‘Verdens bedste kerneknækbrød‘ i stedet.
Til 1 bageplade
60g af hver: gule hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner og hvide eller blå birkes
1 dl vand
1 æg
2 strøgne tsk. havsalt, flagesalt
1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og stil til side i ca. 60 minutter (hørfrøene danner en slags planteslim, der gør dejen tykkere og mere sammenhængende).
2. Dejen spredes ud på en bagepapirsbeklædt bageplade i så tyndt et lag som muligt – det er nemmest, hvis du bruger hænderne (evt. med lidt vand på).
3. Bag knækbrødet i en forvarmet ovn på 150C i ca. 60-90 minutter – brødet skal være helt tørt og sprødt, men må ikke blive brændt.
4. Lad knækbrødet køle af på en rist og bræk det efterfølgende i passende stykker.
5. Spis det nybagte knækbrød med masser af smør (obligatorisk) og gem eventuelle rester i en kagedåse et par uger.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.