

Plantains og avocado har længe været et match made in heaven i min bog (…eller mund) og jeg kan nu berette, at de to ingredienser også spiller fantastisk godt sammen som hovedingredienser i bagværk.
Her har jeg brugt de to ingredienser i en lækker kage med bl.a. valnødder og mørk chokolade.
Kagen er en af de bedste, jeg nogensinde har lavet og jeg ved allerede nu, at jeg kommer til at lave den i uendeligt mange variationer i tiden fremover (først og fremmest skal jeg have prøvet den af som krydderkage – jeg er sikker på, at det bliver helt genialt!).
Kagen har en helt fantastisk konsisten – både fast og luftig og med en svampet nærmest elastisk krumme (uhørt for en glutenfri kage uden diverse (komplicerede og ingredienskrævende) melblandinger!).
Kagen smager som en mild banankage, da plantains (madbananer) ikke smager ligeså meget af banan, som bananer gør, og det gør den også utrolig ‘variationsvenlig’ for bl.a. krydderkagevariationer, tilsætning af diverse bær, osv.
Til 1 stor brødform – ikke en lille smal rugbrødsform
340g meget modne plantains (vægt uden skræl – bananerne skal være helt sorte) – svarer til 2 mellemstore bananer
200g avocado (vægt uden sten og skræl) – svarer til 1 stor avocado
100g kokospalmesukker
1 æg
100g mandelmel (af blancherede mandler)
50g havremel (blend 50g glutenfrie havregryn til mel)
10g FiberHUSK
1 tsk. vanillepulver
1/4 tsk. Himalayasalt
1 strøget tsk. natron
1 spsk. citronsaft
50g valnødder
50g mørk chokolade
1. Befri bananerne for deres skræl.
2. Start med at skære bananens ender af.
3. Snit nu ned langs bananen (kun igennem skrællen, bananen skal ikke deles på langs).
4. Lirk fingrene ind under skrællen og brug fingrene til at løsne skrællen hele vejen rundt.
5. Halver avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske.
6. Kombiner plantains og avocado i en foodprocessor eller stærk blender og blend ingredienserne sammen til en glat mos.
7. Tilsæt kokospalmesukkeret og blend til sukkeret er næsten opløst.
8. Tilsæt de øvrige ingredienser – pånær valnødder og mørk chokolade – og blend dejen sammen.
9. Hak valnødder og chokolade groft og rør i dejen.
10. Fordel dejen i en bagepapirsbeklædt brødform (brug en stor brødform og ikke en lille smal rugbrødsform) og bag kagen i en forvarmet ovn på 175C i ca. 60 minutter.
11. Sluk for ovnen og lad kagen stå på eftervarmen i 30-60 minutter.
12. Lad kagen køle let af i formen, inden den skæres i skiver.
13. Kagen kan holde sig et par dage i en lukket beholder på køkkenbordet eller en uges tid på køl (eller flere måneder i fryseren).
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.