

Se lige den krumme… Hvis du er vandt til at bage gluten- og endda kornfrit, så ved du, at det er store sager, når man ender op med en smidig og luftig krumme (og der er ikke engang brugt noget hævemiddel!).
De lækre muffins er F-Æ-N-O-M-E-N-A-L-E lune fra ovnen, men kan også fint gemmes på køl og frys til andre stunder.
Til 6 hindbærmuffins
60g kokosfibre*
60g mild olivenolie
100g ahornsirup (du kan evt. bruge mindre sirup og erstatte gram for gram med kokosmælk)
4 æg
15g frysetørret hindbær
½ tsk. vanillepulver
Rør kokosfibre, vanillepulver, olivenolie, ahornsirup og æg sammen til en glat og klumpefri dej.
Lad dejen stå et par minutter og pisk den godt igennem igen.
Smuldr de frysetørrede hindbær i små stykker og rør dem i dejen.
Fordel dejen i 6 papirmuffinforme (som står i en metalmuffinpande).
Bag kagerne i en forvarmet ovn på 175C i ca. 30-40 minutter (mine fik 34 minutter) – kagerne er færdige, når de virker faste og du kan stikke en tandstik eller lignende ned i dem, uden at dej hænger ved.
De afkølede muffins kan gemmes i en lukket pose eller beholder på køl i en lille uges tid eller adskillige måneder på frost.
*Kokosfibre er et fedtreduceret og fiberholdigt mel med helt andre bageegenskaber end almindeligt revet kokosmel. Kokosfibre kan altså IKKE erstattes af almindeligt revet kokosmel, men kan fint erstattes af andre fedtreducerede meltyper – fx fedtreduceret mandelmel.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
(Opskriften indeholder affiliatelinks)