

Lette, luftige og saftige kakaomuffins lavet af bare 7 ingredienser!
Kagerne er hurtige at bikse sammen, men egner sig også fortrinligt som ‘back up’ i fryseren, til når den søde tand – eller de uventede gæster – pludseligt dukker op.
Du kan toppe de færdigbagte (stuetempererede) muffins med frosting – fx:
– kokosskum
– kakaoskum
– chokoladecreme
– blåbærfrosting
– jordbærcreme
– græskarfrosting
– saltet karamelcreme
– crunchy hasselnøddecreme
TIP! Du kan erstatte noget af ahornsiruppen med kokosmælk – gram for gram – hvis du ønsker mindre søde muffins. For (forsat) optimal smag vil jeg anbefale, at du max erstatter 100g sirup med kokosmælk.
Til 12 muffins
70g kokosfibre (kokosfibre er et fedtreduceret mel, som IKKE kan erstattes af almindeligt revet kokosmel – det kan dog fint erstattes af andre fedtreducerede meltyper fx fedtreduceret mandelmel)
50g kakaopulver
100g klaret smør, smeltet
300g ahornsirup
8 æg
1 tsk. vanillepulver
2 knsp. Himalayasalt
1. Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt dernæst de våde.
2. Pisk dejen godt igennem med en håndmixer – der må ikke være klumper i dejen.
3. Lad dejen stå et par minutter, hvorefter den piskes igennem en sidste gang.
4. Fordel dejen i 12 muffinforme – du opnår det bedste resultat ved at bage i metal muffinpander beklædt med papirforme.
5. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 175C i ca. 20-30 minutter.
6. Kagerne er færdige, når de føles ‘faste for tryk’ og en tandstik kan stikkes ned i kagens midte, uden at der hænger dej ved, når den trækkes op.
7. De færdigbagte muffins (afkølede og uden evt. frosting) kan opbevares på køl i 3-4 dage eller de kan fryses ned for en holdbarhed på flere måneder.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.