

Hvis du elsker sushi, men samtidigt gerne vil spise mere grønt i det daglige, så kan jeg varmt anbefale sushi med grøntsagsris!
Det smager ikke som almindelig sushi (der er trods alt forskel på grøntsager og ris), men det smager virkeligt, virkeligt godt! Prøv det af og bedøm selv – jeg er i hvert fald blevet megafan.
For at holde sammen på risene, laver jeg altid ‘sticky ris’ med en simpel cashewdressing. Det fungerer super godt og risene hænger fint sammen i rullerne.
Sushirullernes indhold kan varieres i det uendelige, men her består de af gulerodsris, avocado, rød peberfrugt og laks og det er klart min favoritkombi (selvom broccoliris nu heller ikke er dårligt – lav det ved at erstatte gulerod med samme mængde rå broccoli).
Du kan bruge rå laks af sushikvalitet eller du kan bruge røget laks i opskriften – det smager fantastisk uanset!
Jeg dypper min sushi i Coconut Aminos, som er et kokosbaseret alternativ til almindelig sojasauce. Coconut Aminos består af saft fra kokospalmen og havsalt, som fermenteres. Coconut Aminos smager som soja og smager altså ikke af kokos. Du kan købe Coconut Aminos hos bl.a. iHerb eller du kan bruge en sojasauce af god kvalitet i stedet.
Til 2 personer (6-8 ruller)
300g røget laks eller rå laks af sushikvalitet
6-8 ark Nori tang
350g blomkål
350g gulerødder
75g cashewnødder
150g kogende vand
1 nip havsalt
1 rød peberfrugt
1 stor avocado eller 2 små
Coconut Aminos
1. Skræl gulerødderne og skær dem i grove bidder.
2. Blend gulerødderne til riskornsstørrelse i en foodprocessor.
3. Kom gulerodsrisene op i en stor skål.
4. Findel blomkålet i buketter og blend dem ligeledes til riskornsstørrelse.
5. Kom blomkålsrisene op i skålen til gulerodsisene og bland dem sammen.
6. Blend cashewnødder, kogende vand og havsalt sammen til en cremet og helt klumpefri sauce.
7. Hæld cashewsaucen udover grøntsagsrisene og rør sagerne godt sammen.
8. Skær peberfrugten over og fjern stok, frø og frøstole. Skær peberfrugten i tynde skiver på langs.
9. Halver avocadoen, fjern stenen, lirk kødet fri fra skallen med en spiseske og skær de (hele) halve avocado i tynde skiver på langs.
10. Hvis du bruger rå laks, skal det skæres i ca. 1 cm tykke skiver.
11. Læg et ark tang på en sushirullemåtte og fordel et par håndfulde sticky gulerodsris.
12. Risen skal gerne fordeles jævnt over hele arket.
13. Læg en samlet stribe af peberfrugt, avocado og laks lidt inde på arket og rul derefter arket sammen til en fast rulle. Der er i øvrigt mange udemærkede instruktionsvideoer på Youtube, hvis man gerne vil se, hvordan det skal gøres, inden man begiver sig ud på eventyret.
14. Skær rullerne ud i mindre stykker med en meget skarp kniv.
15. Server med Coconut Aminos eller sojasauce til at dyppe i.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.